pexels-photo-40120

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers is heel betaalbaar

Wees gerust: de spookverhalen in de media over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV’s) voor ondernemers zijn niet waar. Een AOV is prima te betalen. Maar u weet hoe het werkt: alleen slecht nieuws verkoopt en daarom worden alleen negatieve verhalen opgepikt. Lees deze realistische cijfers en overtuig uzelf.

Een heel ander plaatje

Een goede AOV is voor het merendeel van ondernemend Nederland prima te betalen. Zeker als iedereen wat verder kijkt dan wat losse cijfers zonder onderbouwing. Zo wees onderzoek van MKB Belangen uit dat 60% van de verzekerden meer dan €300 per maand betaalt voor deze verzekering en 21% tussen de €200 en €300. Dit klinkt heftig, maar voor het gemak wordt het fiscale voordeel vergeten. En dan ziet het plaatje er heel anders uit.

De daadwerkelijk premie voor deze ondernemers ligt tussen de € 144,-  en € 174,- netto per maand. De AOV-premie die ieder jaar wordt betaald, is namelijk fiscaal aftrekbaar  voor de inkomstenbelasting in box 1 onder de ‘uitgaven voor inkomensvoorzieningen’.

Uitgaande van 30 declarabele uren per week, komt dat uit op slechts € 1,20 tot € 1,45,- per uur!

Vergeet de spookverhalen

Bij een gemiddeld uurbedrag van € 60,- tot €140,- per uur is dit natuurlijk een bedrag van niets. En dan gaat het hier ook nog over de premie voor de meest uitgebreide verzekeringen die doorlopen tot op 67-jarige leeftijd. Kunt u als ondernemer met een eenvoudigere verzekering uit de voeten, dan ligt de premie gemiddeld tussen de € 0,45 en € 0,85 netto per uur. Dus waar gaan die spookverhalen eigenlijk over?

Kies een specialist

Ook het verhaal dat er nog meer AOV’s moeten komen omdat ze niet zouden aansluiten op de wens van de klant, is eenvoudigweg niet waar. Jaarlijks spreken wij circa 600 ondernemers over wel of niet verzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Voor 90% van de ondernemers is een prima oplossing te realiseren. Er zijn immers tientallen verschillende producten en binnen deze producten weer tientallen mogelijkheden.

Onze boodschap aan iedereen die iets wil schrijven over AOV’s: verdiep je eerst in de materie en spreek met specialisten die daadwerkelijk weten waar zij over praten.

AovXL is onderdeel van Kendall Mason