Finally creating something he can be proud of

Besparen, besparen, besparen. Het lijkt wel een nieuw toverwoord. Besparen is hip. En ook wij doen eraan mee, want zelfs op een AOV valt veel te besparen. Maar doe het wel met beleid. Een paar tips.

De Consumentenbond is eruit. Wil je besparen op je premie sluit dan een AOV af bij  TAF. Ruim 900 berekeningen werden gemaakt en TAF was echt in alle opzichten de goedkoopste. De bond plaatst hier wel wat kanttekeningen bij. Zo kent een AOV van TAF veel uitsluitingen en ben je slechts verzekerd voor je vaste lasten.

We hebben de polis van deze verzekeraar eens goed onder de loep genomen. En wat blijkt: De kanttekening ‘Veel uitsluitingen’ is nog een understatement. Het uitgeklede product van deze Liechtensteinse verzekeraar kan wat ons betreft niet eens een AOV genoemd worden.

Goedkoop of duurkoop?
Jammer dat de consumentenbond hier dan toch aandacht aan besteedt. Kennelijk speelt kwaliteit ineens niet zo’n grote rol als je bespaart op je AOV. Waarom wel als je een auto koopt? Of een ziekenhuis zoekt?

·  De goedkoopste auto (kanttekening: vertoont helaas wel al na 10.000 kilometer ernstige mankementen).

·  Het goedkoopste ziekenhuis (kanttekening: het sterftecijfer ligt net onder het gemiddelde van een Keniaans ziekenhuis).

De goedkoopste AOV is toch de AOV die volledige dekking biedt tegen de laagste prijs? Net zoals de goedkoopste auto de auto is die het minst kost en je ook nog eens van A naar B brengt? Waarom zou een ondernemer aan de voorkant besparen op zijn AOV, om vervolgens aan de achterkant in financiële problemen te komen?

Slim bezuinigen is niet ingewikkeld
Besparen op je AOV doe je niet door te snijden in de voorwaarden, maar door kritisch te kijken naar de uitgangspunten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De wachttijd; is het mogelijk om de wachttijd te verlengen? Veel ondernemers hebben een goede buffer. Die houden het heus wel langer dan 14 dagen uit.
  • De automatische indexatie; bespreek de hoogte van het verzekerd bedrag jaarlijks met je adviseur en pas deze indien nodig aan.
  • De hoogte van het verzekerd bedrag; verzeker niet meer dan noodzakelijk.
  • Maar de belangrijkste tip is nog wel: Maak gebruik van collectieve inkoop!

Jouw stappenplan
Stap 1: Kijk kritisch naar je huidige polis;
Stap 2: Raadpleeg een deskundig en ervaren adviseur;
Stap 3: Onderzoek samen waar de verantwoorde mogelijkheden tot besparen liggen. Want verzekeren om het verzekeren is natuurlijk flauwekul.

Het uiteindelijke resultaat zal een op maat gesneden AOV zijn. Een AOV die goed betaalbaar is en waar je daadwerkelijk op terug kunt vallen mocht dat nodig zijn.

AovXL is onderdeel van Kendall Mason