­

Financiële continuiteit ten tijde van arbeidsongeschiktheid, simpel. AovXl adviseert en begeleidt jou van A tot Z. Dus, van een eerste inventarisatie tot uiteindelijke polis. Van ons ontvang je tevens een uitgebreid adviesdossier. Daarmee is onze AOV niet alleen zeer scherp geprijsd, maar je bent er ook 100% zeker van dat onze AOV bij jou en je persoonlijke situatie past. Om er zeker van te zijn dat dit ook in de toekomst het geval blijft neemt jouw adviseur jaarlijks contact met je op.

Indexatie betekent dat je het verzekerd bedrag, de uitkering, of beiden laat aanpassen middels het inflatiecijfer. Op die manier hou je je verzekerd bedrag (of de uitkering) volledig waardevast. Of, en welke variant van, indexeren in jouw situatie verstandig is beoordeelt jouw adviseur.

Geen zorgen. Het is natuurlijk van belang dat een nieuw gesloten AOV naadloos aansluit op de oude. Het is zaak dat je geen dag onverzekerd, maar ook niet dubbel verzekerd bent. Wij zorgen ervoor dat dit niet het geval zal zijn en voorzien van je een voorbeeld opzegbrief.

Tegenwoordig is wettelijk geregeld dat een contract, na de eerste contractvervaldatum, altijd per maand opzegbaar is. Mocht je je bedrijfsactiviteiten staken is een AOV altijd per direct opzegbaar. Laat dit ons dan zo snel mogelijk weten. Mocht je de AOV niet willen beeindigen, maar wel tijdelijk willen ‘bevriezen’, dan kan dat ook. Je betaalt dan een door de maatschappij bepaald percentage van de premie. Er geldt tijdens deze periode geen dekking, maar je kunt wel weer her-activeren zonder medisch waarborgen.

In essentie niet. Je kunt er echter voor kiezen om de BV als verzekeringnemer op te laten treden. Dit heeft enkele fiscale gevolgen (aftrekbaarheid premie, belasting uitkering). Tevens kan er zich een probleem voordoen als de BV failliet gaat wanneer jij arbeidsongeschikt bent. Laat je hierover verder informeren door je adviseur.

Nee, in tegenstelling tot UWV heeft een verzekeraar geen acceptatieplicht. Afhankelijk van je leeftijd en verzekerde bedrag kan er ook een keuring gevraagd worden. De verzekeraar beoordeelt vervolgens of je wordt geaccepteerd, of dat ze een gewijzigd voorstel uitbrengen.

Zeker. De premie wordt betiteld als ‘uitgaven ter bescherming van het inkomen’. De fiscus betaalt dus tot maximaal 52% mee.

Tegenwoordig heel wat. Van een simpele woonlastenverzekering tot het meest uitgebreide product. Daar tussenin vinden we bijvoorbeeld het Broodfonds, de vrijwillige verzekering bij UWV of een vangnet AOV als je niet wordt geaccepteerd voor het uitgebreide product. Welke verzekering in jouw geval het meest interessant is zal blijken uit een uitgebreider adviesgesprek.

Dat is een persoonlijke afweging. Het is in ieder geval verstandig om je zo snel mogelijk te orienteren op de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten. Wachten tot er zich arbeidsongeschiktheid heeft voorgedaan is niet verstandig. Acceptatie bij een verzekeraar zal op dat moment lastiger worden.

Dat is afhankelijk van meerdere factoren en keuzes die je zelf kunt maken. Dankzij onze collectieve arrangementen ben je voor een uitgebreide AOV vaak niet meer dan 3 a 4 declarabele uren per maand aan het werk. Een relatief kleine investering, toch? Daarbij komt, de betaalde premie is volledig fiscaal aftrekbaar. Uiteindelijk betaal je voor die uitgebreide AOV misschien nog minder dan voor je zorgverzekering.

Absoluut. Als jij actief bent binnen de zakelijke dienstverlening hebben wij het juiste arrangement voor jou! Dankzij een collectief van ruim 50.000 ondernemers profiteer jij niet alleen van een hoge collectiviteitskorting, maar ook van veel aanvullende aovXL-voorwaarden.

De keuze om je wel of niet te verzekeren is mede afhankelijk van jouw persoonlijke- en financiële situatie. Welk eigen vermogen is er voorhanden? Bestaat er een inkomen van een partner? Als het antwoord hierop ‘ja’ is, is een AOV wellicht niet direct nodig. Vraag jezelf dan wel af of je bereid bent dit eigen vermogen voor langere tijd aan te spreken. Zelf sparen is eigenlijk zelden een optie. Reken zelf maar uit: maandelijkse kosten maal het aantal maanden tot je pensioen.

Jij als ondernemer bent zelf verantwoordelijk voor je financiële positie ten tijde van arbeidsongeschiktheid. Een sociaal vangnet is er niet en zonder AOV sta je er in essentie dus alleen voor. De AOV van aovXL voorziet in een maandelijkse uitkering wanneer jij dat nodig hebt. Dat geeft toch een gerust gevoel.

Mijn titel