iStock_000011218631_ExtraSmall

Ingewikkeld, duur en verzekeraars keren toch niet uit. Dit komt je vast bekend voor. Om deze vooroordelen tegen te gaan komen verzekeraars geregeld met proefballonnen om de ondernemer tegemoet te komen. Onlangs een nieuw fenomeen, de flexibele AOV!

Keuzemogelijkheid

Veel keuzemogelijkheden vormen samen jouw AOV, de truc is om deze keuzes dusdanig aan te bieden zodat de ondernemer hiermee uit de voeten kan. Deze week werden we geconfronteerd met een AOV waarbij we echt kunnen stellen dat wij heel goed kunnen begrijpen dat de ondernemer door de bomen het bos niet meer ziet.

Wachttijd

Je belt met je verzekeringsadviseur en vraagt hem welke eigen risicoperiode hij jou zou adviseren. Stel je dan eens voor dat je als antwoord krijgt: “14, 30, 60, 90, 120, 180, 250, 365 of 730 dagen” Het begint je te duizelen en vraagt wat hij je zou adviseren. Hij antwoordt: “afhankelijk van het eigen vermogen adviseer ik je één van eerdergenoemde opties” Heel overzichtelijk is het allemaal niet.

Uitkeringsduur

Na lang wikken en wegen heb je eindelijk een keuze weten te maken, je kiest voor 90 dagen wachttijd. Je belt wederom met je adviseur en vraagt hem welke uitkeringsduur hij jou zou adviseren. Hij antwoordt: “je kunt kiezen voor 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Als je dat prettig vindt kun je ook kiezen voor een eindleeftijd van 55, 58, 60, 62 of 65 jaar” Je vraagt hem wat hij jou zou adviseren. Hij antwoordt: “een beetje afhankelijk van je risicotolerantie, adviseer ik je één van eerdergenoemde opties.

Uitkeringsgrens

Je bent pas twee variabelen onderweg, maar hebt nu al een veelvoud aan opties overwogen en je begint je serieus af te vragen of je niet beter zelf wat geld opzij kunt gaan zetten. Maar, je blijft je bewust van de risico’s die je loopt als ondernemer en besluit met de moed der wanhoop nog één keer te bellen met je adviseur. Je vraagt hem welke uitkeringsgrens hij jou zou adviseren. Hij antwoordt: “25%, 35%, 45%, 55%, 65%, 75% of 80%”. Je vraagt hem welke hij jou zou adviseren. Hij antwoordt: afhankelijk van jouw risico-inschatting zou ik je één van voorgaande opties adviseren. Je zucht en hangt op…

Doorgeslagen

Waarom denken verzekeraars dat ondernemers zitten te wachten op een woud aan keuzemogelijkheden? De ondernemer is maar op zoek naar één ding: financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid tegen een zo laag mogelijke premie en zo efficiënt als mogelijk advies.

aovXL hakt enkele bomen voor u om, adviseert u eenduidig en verzorgt financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid. Makkelijker kunnen we het niet maken…