sad businesswoman

In mei 2013 zei minister Jet Bussemaker dat te veel vrouwen teren op de zak van hun man. Zij zouden financieel onafhankelijk moeten zijn. Maar beste minister: dat geldt voor vrouwen én mannen! Maar liefst 60% van de ondernemers is namelijk niet verzekerd tegen het verlies van hun inkomen.

Bewust risico lopen

De opmerking van de minister had natuurlijk te maken met het verschil tussen de seksen, maar zou het niet veel meer hout snijden als ze dezelfde opmerking had gemaakt over ondernemers? Het blijkt namelijk dat veel mensen met een eigen bedrijf de kop in het zand steken en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Daardoor lopen zij bewust het risico om hun inkomen kwijt te raken zodra zij een ongeluk krijgen of ziek worden. Terwijl zij alleen maar hoeven te kiezen voor een AOV om zichzelf te verzekeren van inkomsten bij arbeidsongeschiktheid.

Echt niet alleen voor miljonairs

Op één of andere manier denken mensen altijd aan miljonairs als het gaat om financiële onafhankelijkheid. Terwijl de letterlijke betekenis van de term is dat je jouw gedrag en inspanningen niet meer hoeft laten leiden door financieel gewin. Dat geldt dus ook als je een normaal inkomen hebt, waarvan je al je vaste lasten kunt betalen en hopelijk ook nog wat leuks kunt doen op zijn tijd. Door een AOV af te sluiten, kies je voor zekerheid in je eigen toekomst. Je voorkomt dat je gokt op je eigen gezondheid. En dat is echt niet alleen voor miljonairs weggelegd.

De bekende argumenten

Ieder jaar raken ongeveer 50.000 ondernemers (tijdelijk) arbeidsongeschikt. Dat is maar liefst 10% van alle ondernemers in Nederland. En dan te bedenken dat 60% van deze mensen geen AOV heeft afgesloten. Want zij waanden zich onoverwinnelijk…

Een ander argument dat we vaak horen is dat de partner van de ondernemer een goed inkomen heeft. Alsof die niet werkloos kan worden of arbeidsongeschikt kan raken.

En dan zijn er nog ondernemers die denken dat zij wel een uitkering krijgen als ze arbeidsongeschikt raken. Maar dat is dus alleen het geval als je helemaal aan de grond zit. Eerst moet je de eventuele overwaarde van je eigen huis opmaken, dan moet je nog je spaargeld helemaal opmaken en vervolgens moet ook je partner geen inkomen meer hebben. Pas dan krijg je een bijstandsuitkering. Wil je het echt zover laten komen?

Financiële zekerheid is gelukkig ook een keuze

Het kan allemaal zo veel makkelijker. Een zeer uitgebreide AOV hoeft namelijk niet veel te kosten. Zeker niet wanneer je je aansluit bij een collectief. Dan profiteer je namelijk van diverse voordelen:

  • Een zeer aantrekkelijke premie door hoge collectiviteitkortingen.
  • De beste oplossing voor jouw situatie dankzij objectief advies.
  • Continue monitoring van de markt.
  • Financiële onafhankelijkheid!

Dus: waar wacht je nog op?

 

Aov XL is onderdeel van Kendall Mason.