De markt van de zakelijke verzekeringen verandert, gelukkig veelal in het voordeel van de zelfstandig ondernemer (ZZP & DGA). De onderlinge concurrentie tussen verzekeraars neemt toe, de premie van een AOV daalt en verzekeraars raken meer gevoelig voor de signalen vanuit de markt. Enkele gevolgen: de meerjarige contracten verdwijnen, termijntoeslagen hoeven niet langer betaald te worden en de AFM houdt tegenwoordig scherper toezicht.

De ondernemer profiteert hier natuurlijk van, maar is er dan alleen maar goed nieuws? Nee, helaas niet. Wij constateren namelijk dat er ondanks al deze positieve veranderingen ook een verontrustende trend zichtbaar wordt, de AOV dreigt een klik- en sluit product te worden.

Een adviesgevoelig en complex product, dat is de omschrijving zoals de AFM die hanteert waar het aankomt op de AOV. Wanneer een product als adviesgevoelig en complex omschreven wordt, hoe is het dan mogelijk dat men deze verzekering online zélf kan afsluiten zonder daarbij op enig moment persoonlijk contact met een deskundig adviseur te hebben? Op geen enkel moment onderschatten wij de zelfredzaamheid van de ondernemer, echter vertegenwoordigen zij helaas onevenredig vaak de ondernemer die bij arbeidsongeschiktheid in het spreekwoordelijke hemd staat.

Tegelijkertijd begrijpen wij de online aanbieders van de AOV , het is een manier van werken waarbij relatief snel, veel geld valt te verdienen. Laat de ondernemer zelf de beslissingen maar nemen en incasseer van een afstandje de afsluitvergoeding en eventueel doorlopende provisie. Vraagt u zich als ondernemer eens af, voelt u zich prettig bij de éénpitter die standaard spreekt in de ‘wij-vorm’, die u uitsluitend via de social media benadert en in het uiterste geval alleen bereikbaar is via een online contactformulier?

aovXL kiest nadrukkelijk voor een andere manier van werken. U kunt ons telefonisch bereiken en een deskundig adviseur begeleidt u van A tot Z richting een kwalitatief uitstekende AOV . En het beste nieuws is dat onze producten ook nog eens voordeliger zijn dan de producten die u geheel op eigen houtje afsluit. Hoe dat kan? aovXL werkt voor meer dan 40 (landelijke) beroeps-  en belangenverenigingen met in totaal circa 50.000 aangesloten ondernemers . Een collectieve kracht die ook door verschillende gerenommeerde verzekeraars op waarde wordt geschat.

Neem contact op met aovXL (eigendom van Kendall Mason) en ervaar onze uitstekende dienstverlening:

www.aovxl.nl en www.kendallmason.nl
T:035-6942195
E: info@kendallmason.nl
Blog:  http://kendallmason.wordpress.com