Volgens diverse verzekeringssites kiest op dit moment 70% van overstappende consumenten voor een online ziektekosten verzekeraar. De primaire reden hiervoor is “ de lage premie”.

Dit is verontrustend en zal grote gevolgen hebben!

Iedereen wil natuurlijk besparen op de maandelijkse kosten van de zorgpremie, maar het klakkeloos aanmelden bij een online verzekeraar, zonder goed naar de voorwaarden te kijken, is onverstandig. En nu komt het. De online verzekeraar snappen dit heel goed. Want iets afsluiten en er achteraf achter komen dat veel zaken niet zijn gedekt zal risico’s met zich meebrengen. Het volk wordt onrustig en begint zich te roeren. Ze zien de grote groep van overstappers en beginnen zich nu dus zorgen te maken.

Er wordt nu al begonnen met het doorschuiven van de zwarte piet. “ Independer en Radar zorgen ervoor dat mensen appels met peren vergelijken. Hierdoor baseren mensen hun keuze op onjuiste informatie”. Bron: Assurantiemagazine. Kortom, zij maken zich schuldig aan populisme over de ruggen van het volk. Ordinair geld verdienen, alleen vertellen wat het volk wil horen en het geheel ‘onderbouwen’ met halve waarheden. Foei toch. Aldus de algemene mening van de zorgverzekeraars, zonder winstoogmerk. Zeg het vaak genoeg en je gaat het zelf nog geloven.

Om de positie nog meer te versterken worden er ook voorbeelden genoemd.” Het internetlabel Zekur van Unvive heeft slechts 16 ziekenhuizen gecontracteerd!” Verdeel dat over Nederland en je mag voor je heupoperatie naar Enschede. Nog eentje dan maar. “Herhaalrecepten kunnen alleen via een internet Apotheek worden besteld”

Kortom, je biedt iets aan met minimale dekkingen. Dat weet je. Dat ‘dreigt’ een succes te worden. Je doet het in je broek omdat je bang bent voor onrust onder het volk. En dus…….anderen hebben het gedaan. Dit gebeurt toch alleen bij de VN?

Kerstgedachte en licht in de tunnel

Het kan ook anders, en met winstoogmerk voor jezelf.

Tips

  • Wees kritisch. Producten die zo ontzettend goedkoop zijn, dat moet alarmbellen doen rinkelen.
  • Niet vaak ziek? Overweeg dan een iets hoger eigen risico. De premie gaat hiermee een stuk omlaag. Dit kan al snel een voordeel van een paar honderd euro per verzekerde per jaar opleveren.
  • Kijk goed naar de inhoud van de aanvullende verzekeringen. Zeker in de duurdere pakketten zitten vaak vergoedingen waarvan u mogelijk nooit gebruik zult maken. Een pakketje goedkoper maakt dan niet zoveel uit, maar u bespaart wel aan premie.
  • Wees kritisch op uw tandartsverzekeringen. Als u een goed gebit heeft, is het voordeliger om geld opzij te leggen voor de jaarlijkse controle en een eventuele onverwachte behandeling.
  • Maak gebruik van collectieve kortingen. Want flink besparen op de premie zonder dat dit ten koste gaat van de voorwaarden is natuurlijk het mooist. Ook als (zelfstandig) ondernemer kunt u gebruik maken van kortingen die voorheen alleen aan werknemers voorbehouden waren. Deelname kan u al snel enkele honderden euro’s aan premie besparen.

Zelfstandig ondernemers doen er goed aan een bezoekje te brengen aan de site ZZP Zorg Korting. De laagste premies, ook als je geen lid bent van een ZZP-organisatie.