silhouette of a girl student sitting on the floor and thinking

Feit of fictie? -> “Een beetje ondernemer hoeft geen verzekering tegen verlies van inkomen bij ziekte of een ongeval af te sluiten.”

Het is een feit dat arbeidsongeschiktheidsverzekeringen al een tijdje te lijden hebben onder fictie zoals de aanname die hierboven staat. Er doen veel negatieve verhalen de ronde en het merendeel van de ondernemers heeft te weinig kennis van de materie om hier doorheen te kijken. Daarom komen wij met positief nieuws over AOV’s

Vooroordelen en onzin

Wat wij in de praktijk vaak merken, is dat ondernemers in plaats van zelf op onderzoek uit te gaan, zij liever luisteren naar de vooroordelen. Dit soort onzin wordt verkondigd door de vakbonden, politiek en onwetende vertegenwoordigers. Het komt de populariteit van arbeidsongeschiktheidverzekeringen niet ten goede.

Natuurlijk gaat er wel eens iets fout bij verzekeraars, maar dat is meer uitzondering dan regel. Dat is onze ervaring na 15 jaar specialist te zijn op het gebied van AOV-advies.

Laat je niet misleiden

Ondanks alle negatieve verhalen is er een steeds grotere groep ondernemers die zich niet laat misleiden. Zij sluiten na goed advies wel een verzekering tegen een premie die 100% meevalt.

Nee, wij kunnen niet in de toekomst kijken. Maar wij weten wel dat 90% van de ondernemers niet genoeg spaargeld heeft om een periode zonder inkomen van langer dan 6 maanden op te vangen.

Waargebeurde verhalen

Komende weken delen 6 verhalen van ondernemers die gedurende een periode niet in staat zijn geweest om te werken. Zij werden tijdelijk arbeidsongeschikt en moesten hierdoor terugvallen op hun verzekering. En gelukkig hadden ze die.

Op basis van deze waargebeurde verhalen en wetende dat een goede verzekering tussen de € 0,60 en € 1,30 netto per declarabel uur kost, mag jij voor jezelf en je gezin bepalen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering een belangrijk financieel vangnet is onder je ondernemerschap of niet.

Onderstaande formule zal je hierbij helpen;

(Pensioenleeftijd -/- actuele leeftijd) x (jaarsalaris x 70%)  = Minimaal benodigd eigen vermogen tot pensioendatum.

Voorbeeld: (67 -/- 45 = 22) x (55.000 x 70% = 38.500) = € 847.000 zonder rekening te houden met inflatie.

 

AovXL is onderdeel van Kendall Mason