iStock_000017452859_Small

 

We roepen al langer dat je een goede AOV niet zomaar op eigen houtje sluit. Ondernemers zijn het met ons eens, blijkt uit een recent onderzoek van D&O.

Het kan natuurlijk wel, zelf een AOV sluiten, als je maar weet wat je doet. Daarom is goed advies cruciaal wanneer het gaat om complexe en impactvolle financiële producten. Aan de hand van twee veelgehoorde uitspraken leggen we uit waarom dat zo is.

“Maar zonder advies is goedkoper!”
6% van de ondernemers vindt besparen op de arbeidsongeschiktheidsverzekering erg belangrijk. Dus wordt het advies, waarvoor je apart betaalt, als eerste geschrapt.

Dat snappen we best. Sterker nog, in sommige gevallen is het zelf sluiten van een AOV helemaal geen slecht idee. Misschien ben je al jaren verzekerd en weet je heel goed wat voor product je zoekt.

De oplossing: snij de adviseur er tussenuit en bespaar direct. Appeltje-eitje. Een professioneel advieskantoor faciliteert ook deze groep ondernemers.

“Wat voegt die adviseur nou toe?”
Goede vraag. Met een duidelijk antwoord. Iedereen moet immers doen waar hij goed in is. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek komen zaken aan bod waar jij als ondernemer misschien niet direct bij stil staat, maar waar de adviseur in gespecialiseerd is:

  • Hoe ontwikkelen jouw lasten zich ten tijde van arbeidsongeschiktheid?;
  • Welke regelingen bij arbeidsongeschiktheid zijn er getroffen in de hypotheek?;
  • Wat als jouw partner werkloos raakt wanneer jij arbeidsongeschikt bent?;
  • Hoe ziet jouw financiële plaatje er uit als ik je voor ‘slechts’ 50% arbeidsongeschikt wordt bevonden?

In een uitgebreid adviesdossier krijg je antwoord op deze en andere vragen. En ja, dat is nodig. Een AOV sluit je met het oog op de langere termijn. Daar horen verschillende (doem)scenario’s bij.

Hoe maak jij de keuze?
Wat is nu verstandig in jouw situatie? ‘Vraag het je adviseur’ klinkt in deze context misschien vreemd, maar toch is dat zo gek nog niet. Een onafhankelijk adviseur kan jou namelijk exact vertellen wat in jouw geval de beste optie is.

In een eerder blog schreven we bijvoorbeeld al eens over de keuze tussen een voordelige AOV enerzijds en een iets prijziger variant anderzijds. Dat Frits in dit blog koos voor de goedkope variant is hém niet aan te rekenen, hij was niet op de hoogte van het verschil tussen een schade- en sommenverzekering. Ben jij dat wel?

 

AovXL is onderdeel van Kendall Mason